M41A3 Walker Bulldog

COBI-2239
€36.95
Op voorraad
1
Productgegevens
EAN: 5902251022396
Merk: COBI

[tab name='Product Informatie']

De Walker Bulldog is een Amerikaanse lichte verkenningstank die bedoeld was als tegenwicht tegen de Sovjettanks uit de tijd van de Koude Oorlog. Het kwam in 1951 in dienst en verving met succes de nu verouderde M24 Chaffee. Het werd gekenmerkt door een goede bepantsering en snelheid. Het was bewapend met het M32 76.2mm kanon. Helaas was de motor te zuinig en maakten de rupsbanden veel lawaai, wat ongetwijfeld de nadelen van dit voertuig waren.

Er werden in totaal 5.500 eenheden geproduceerd. Het eerste gevechtsgebruik was in april 1961 tijdens de mislukte Varkensbaai invasie in Cuba. Tanks waren ook te vinden in Vietnam, waar het voordeel van de Sovjet T-54 werd gevoeld. In 1965 verkocht de Amerikaanse regering al haar tanks aan Zuid-Vietnam en andere belangstellende landen.
Je kunt de Amerikaanse M41A3 Walker Bulldog lichte tank bouwen uit een set van meer dan 625 COBI bouwstenen. Het model bevat geprinte onderdelen van hoge kwaliteit die zelfs bij zwaar gebruik niet slijten. Het ontwerp weerspiegelt perfect de oorspronkelijke vormen van zijn historische prototype. Beweegbare wielen en functionele rupsbanden, te openen luiken, toegang tot een motorblok, een beweegbare geschutskoepel en een zeer karakteristiek kanon, alsmede twee Amerikaanse soldaatfiguren met accessoires garanderen de voldoening van het hebben van deze set! De set wordt gecompleteerd door een plaat met de naam van het voertuig.
De Bulldog vervolledigt de Vietnam Oorlog collectie en is de perfecte tegenstander voor de Vietnamese T-54 tanks! Deze set is een must-have voor fans van het leger en de geschiedenis van de Vietnam-oorlog.
Bouw geschiedenis, steen voor steen!

[tab name='Details']

  • 625 onderdelen van hoge kwaliteit,
  • Gemaakt in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring,
  • voldoet aan de veiligheidsnormen voor kinderproducten,
  • volledig compatibel met andere merken van bouwstenen,
  • De geschilderde patronen zullen niet vervormen of vervagen tijdens het spel of onder invloed van de temperatuur,
  • Duidelijke en intuïtieve instructies op basis van tekeningen en pictogrammen,
  • M41A3 Walker Bulldog tank model,
  • 2 figuren met accessoires,
  • een plaquette met de naam van de set.

[tab name='Product video']


Bewaar dit product voor later